zondag 2 februari 2014

Chocolate love




Chocolade, het snoep dat smelt op je tong. Iedereen heeft er ooit van gehoord en we kennen bijna niemand die zonder chocolade zou kunnen. Want waar helpt chocolade ons nou niet bij? Met liefdesverdriet, of uit ons dipje. Maar ook met een vriendinnenavond kan dit goedje niet ontbreken. Jammer genoeg is het niet heel gunstig voor de puistjes, en al helemaal niet voor de lijn. Maar wat maakt het ons nog uit? In dit artikel drie heerlijke (en makkelijke) recepten met als hoofdingrediënt? Juist ja, chocolade!



Chocoladecroissants uit het tostiapparaat 

Hè? Chocolade croissants uit het tostiapparaat? Ja meiden, dat lezen jullie goed. Pak je fiets en race naar de Albert Heijn, koop een (chocolade)croissant en besmeer het met een laagje chocoladepasta. Doe die croissant in het tostiapparaat en wacht tot de chocolade is gesmolten. Een andere variant is met chocoladevlokken, of met echte stukjes chocola. Believe me: it's delicious. 



Je eigen Ben&Jerry ijs. 

Weer kun je op je fiets naar de Albert Heijn, dit keer hebben we vanille ijs en een pot chocoladepasta (Nutella?!) nodig. Roer de pasta door je ijs, en geniet van je eigen gemaakte Ben&Jerry ijs. Hiervan kun je natuurlijk ook een milkshake maken. Of in plaats van de chocolade pasta jam gebruiken! Ook bij de jam kan ik je verzekeren dat het lekker is! 


Chocolade cornflakes muffin 

Wat heb je nodig voor 20 muffins?
- 250 gram cornflakes (evt. met stukjes chocolade er tussen door)
- 2 grote mars repen (80 gram per stuk)
- 50 gram boter 



Zet een pannetje op laag vuur, en doe de mars repen in kleine stukjes erin. Doe de boter erbij en roer rustig door. Als laatste doe je de cornflakes erbij en roer je dit goed door. Als alle cornflakestukjes van een laagje chocolade zijn voorzien, vul je elk cup cake vormpje met dit mengsel. Laat ze in de koelkast goed hard worden, en smullen maar!

Smakelijk eten meiden! 




Bron: www.girlscene.nl 


2 opmerkingen: