dinsdag 18 februari 2014

Lifestyle; Blushing.... Tips&Tricks

Een ongemakkelijke situatie, de beurt in de klas krijgen als je het antwoord niet weet of in een grote groep de volle aandacht krijgen of  als er iets genânts is gebeurd, al deze situaties zijn vorm mij een aanleiding om een knal rood hoofd van. Awkward...! Maar waarom blozen we en wat kunnen we er tegen doen? 



follow me hehe | via Tumblr




"Ik word altijd zo snel rood, terwijl bij mijn vriendinnen er niets gebeurd!" Is dit herkenbaar? Waarom krijgt de één lichtrode blosjes en krijgt de andere een knalrood hoofd? Dit heeft allemaal te maken met het bloed dat onder de huid van je gezicht stroomt. Als je bloedvaten dicht onder je huid liggen, wordt je sneller rood maar ook veel roder. Als er iets gebeurd, waardoor je moet blozen, gaan de bloedvaten openstaan waardoor het bloed sneller gaat stromen. Meiden vinden blozen snel gênant, of gaan zich schamen dat ze zo rood worden waardoor ze nog roder worden. 
Waar ikzelf nu ook last van heb, is bloosangst. Juist doordat je zo vaak bloost, voel je de angst om te blozen. Hierdoor word je nog roder. Hierdoor ga je situaties vermijden, situaties waarin je verwacht dat je gaat blozen. Doe dat nooit! Je zal het blozen dan misschien voorkomen, maar je bloosangst wordt alleen maar groter. Maar wat moet je dan wel doen? 


  • Wanneer bloos je? In wat voor situaties bevind je je dan? Schrijf dat op in een schriftje. Schrijf erbij hoelang je rood was, en wanneer je je eigen kleur weer terugkreeg. Op deze manier kun je ontdekken waarom je bloosde. Is dat omdat je ineens alle aandacht kreeg, of omdat een vreemde je aansprak? 
  • Nu je weet in welke situatie het was, kun je het probleem tackelen. Als je weer in dezelfde situatie belandt, probeer dan op dat moment je minder druk te maken. Denk aan dingen waarvan je rustig en vrolijk wordt. 
  • Zoals ik al zei, ga die 'blozende' situaties niet uit de weg, maar ga ze juist tegen moet. Word je rood als je met een vreemde praat? Begin dan een gesprek met een vreemde. Hierdoor zet je die stap de volgende keer veel beter, waardoor je minder snel bloost. 
  • Schaam je er zeker niet voor, jij bent zeker niet de enige die wel eens bloost. Smile Life is worth itღ's Photos
  • Ga geen lagen foundation dragen om je rode kleur te verbergen, en ga je gezicht zeker niet verbergen achter je handen. Hierdoor verplaats je de aandacht alleen maar naar het blozen. 
Maar een troost meiden, meiden die vaak blozen worden aantrekkelijker en aardiger gevonden dan meiden die doen alsof het hen allemaal niets doet! Blozen jullie vaak of heb jij daar geen last van? Laat het me weten in de comments! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten