donderdag 6 maart 2014

Sunglasses, help!

Jaja, de lente komt eraan! De zon komt voorzichtig te voorschijn, de grijze wolken verdwijnen en die nemen die ijskoude temperatuur (nou ja, ijskoud is het nooit helemaal geweest) met zich mee. Kleurrijke bloemetjes komen tevoorschijn en de mensen trekken massaal de straat op. Bye bye winter! Mij hoor je niet klagen, dit artikel schrijven in het zonnetje geeft mij gewoon een ultiem zomergevoel (Zie ik hier een lichtpuntje voor het volgende artikel verschijnen?). Maar nu het zonnetje zich meer laat zien, zullen ook de zonnebrillen uit de kast komen en in de winkels verschijnen. Sommige zullen het geweldig vinden, andere lopen liever er voor weg. Het is ook zo ontzettend moeilijk om de perfecte zonnebril te vinden; want hoe vind je die nou eigenlijk? 




JuSt ThAt GiRl




Eigenlijk hebben we een immens grote wand nodig met allerlei verschillende zonnebrillen erop, want een perfecte zonnebril vinden is net zo moeilijk als de perfecte spijkerbroek of de perfecte LBD. Maar met deze tips wordt het al een stukje makkelijker!

*Een zonnebril moet bij je uiterlijk (en innerlijk) staan. Een basis regel is dat je bril de tegenovergestelde vormen van je gezicht heeft. Heb jij een rond hoofd? Dan neem je een hoekige zonnebril. De kenners verdelen de verschillende gezichtsvormen in 7 verschillende groepen:
1. Ovaal: Dit is een gezichtsvorm met hoge jukbeenderen en een kin die smal afloopt. Jij hebt geluk: elke zonnebril staat jou goed!
2. Hartvormig: Je hebt een breed voorhoofd en brede jukbeenderen, smalle kin en mond. Bij deze vorm is het belang dat je niet voor te brede of te grote modellen gaat. Kies voor een zonnebril die geen montuur heeft en die van onder breder is dan boven. 

3. De omgekeerde hartvorm: Als je deze gezichtsvorm hebt, zijn je kaken breder dan de jukbeenderen en je voorhoofd. Als je een breed montuur kiest, maakt je jukbeenderen dat meer evenwichtig. 
4. Diamantvormig: jij hebt een smal voorhoofd, bredere jukbeenderen en een smalle kin. Als je voor jouw hoofd een goede zonnebril wilt, heb je een zonnebril nodig die je voorhoofd wijder laat lijken. Dit zijn brillen de van boven recht zijn en glazen die rond aflopen. Denk aan de pilotenbrillen!
JuSt ThAt GiRl
5. Hoekig en vierkant: Je hele gezicht is ongeveer even lang in alle opzichten. Je hebt een bril nodig die ronde lijnen heeft.
6. Hoekig en lang: Je gezicht is langer dan dat het breed is. Bij deze gezichtsvorm kun je het beste een zonnebril pakken die je gezicht minder lang laat lijken: grote, ronde glazen! 
De zonnebrillen die we dit jaar veel terug zullen zien zijn: 
7. Rond gezicht: Je gezicht is in elk opzicht even breed en even lang. Omdat je een zonnebril moet kiezen die het tegenovergestelde is van je gezicht kun jij het beste gaan voor een montuur die hoekig is en een donkere kleur heeft. Een donkere kleur versmalt je gezicht. 


*Je hebt verschillende soorten types als het om uiterlijk gaat: warme en koude types.
Warme types hebben een gelige of perzikkleurige ondertoon in de huidskleur met goudblond, kastanjebruin, bruinzwart of goudbruin gekleurd haar. Een koud type heeft asblond, zilvergrijs of blauwzwart gekleurd haar. De huid heeft een blauwige, roze of rode ondertoon. Als je een warm type bent, dan kies je voor een warm gekleurde zonnebril: goud, koper en goudbruin. Een koud type kiest dan natuurlijk voor een koud gekleurde zonnebril: zwart, zilvergrijs, blauwgrijs, blauw en roze.  


*Ook de neus is een bepalende factor in de keuze voor een zonnebril. Een grote neus heeft een grote zonnebril nodig en een kleine neus vraagt om een zonnebril die je hoog op de neusbrug zet. Als je een kleine neus hebt, kun je het beste kiezen voor een lichtgekleurde bril. Die laat je neus langer lijken.



Tumblr
* Heb je een groot gezicht? Kies dan een grote zonnebril. Als je een klein gezicht hebt, kies dan liever niet voor een te grote zonnebril. We willen niet het zinnetje  "Waar gaat die zonnebril naartoe met dat meisje?" naar ons toegeroepen krijgen. 

And last but not least, de zonnebriltrends van dit jaar! 

*Zonnebrillen met dierenprintjes (vooral de panterprint!)
*Zonnebrillen met (felle) kleuren. "Hello pink lady!"
*Die mooie ogen willen we zien, kies voor de see through zonnebrillen

*En nog steeds blijven de aviatorzonnebrillen hot! Oftewel, de pilotenbril! 
*Maar ook de grote, vrouwelijke zonnebrillen mogen niet in onze kast ontbreken. 

Volg niet zomaar deze trends. Een zonnebril kan super mooi zijn, maar als die jou niet staat is het een no-go! De zonnebril moet bij je uiterlijk (en innerlijk) staan. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten